PER ITALIANO
Bugün yayınladığım beşamel sosu tarifinin hemen ardından Lucia'nın bu harika lazanya tarifini paylaşmak istiyorum sizlerle.
Lazanya yaparken hayalgücünüzden yararlanabilirsiniz. İstediğiniz gibi değişik harçlar kullanarak doldurabilirsiniz.. farklı peynirler, sebzeler, deniz mahsülleri, pesto... ya da dolabınızda ne varsa o.
Daha önce Stefano'nun ağabeyinin pasta fresca (taze makarna) dükkanı olduğundan ve anne babasının da orada çalışmış olduğundan bahsetmiştim.
Dükkanda iki çeşit makarna satılıyor. Kırmızı ve Beyaz Lazanya.
Bugün tarifini vereceğim lazanyaya, içerisinde domates ve kıymadan yapılan kırmızı renkli ragu sosu olmasından dolayı Kırmızı Lazanya adı veriliyor. Beyaz Lazanyada ise mozzarella, beşamel, mantar, jambon ve parmesan bulunuyor.
Elbetteki dükkandaki hamur profesyonel makinelerle yoğrulup açılması ve irmikten yapılması nedeniyle biraz daha farklı.
Evde lazanya yapmak isteyenler için işte tarifi...
Malzemeler:
Lucia'nın Ragu Sosu (önceden hazırlanmış)
Beşamel (Yarım litre süt ile önceden hazırlanmış)
Yumurtalı Taze Makarna Hamuru (2 yumurta ve 200 gr un ile hazırlanacak)
200 gr mozzarella (küp küp doğranmış)
100 gr rende parmesan
Yapılışı: