7.3.14

Kırmızı Lazanya

CLICK FOR ENGLISH
PER ITALIANO

Kırmızı Lazanya

Kırmızı Lazanya

Bugün yayınladığım beşamel sosu tarifinin hemen ardından Lucia'nın bu harika lazanya tarifini paylaşmak istiyorum sizlerle.

Lazanya yaparken hayalgücünüzden yararlanabilirsiniz. İstediğiniz gibi değişik harçlar kullanarak doldurabilirsiniz.. farklı peynirler, sebzeler, deniz mahsülleri, pesto... ya da dolabınızda ne varsa o.

Daha önce Stefano'nun ağabeyinin pasta fresca (taze makarna) dükkanı olduğundan ve anne babasının da orada çalışmış olduğundan bahsetmiştim. 
Dükkanda iki çeşit makarna satılıyor. Kırmızı ve Beyaz Lazanya.

Bugün tarifini vereceğim lazanyaya, içerisinde domates ve kıymadan yapılan kırmızı renkli ragu sosu olmasından dolayı Kırmızı Lazanya adı veriliyor. Beyaz Lazanyada ise mozzarella, beşamel, mantar, jambon ve parmesan bulunuyor. 
Elbetteki dükkandaki hamur profesyonel makinelerle yoğrulup açılması ve irmikten yapılması nedeniyle biraz daha farklı.

Evde lazanya yapmak isteyenler için işte tarifi...


Malzemeler:

Lucia'nın Ragu Sosu (önceden hazırlanmış)
Beşamel (Yarım litre süt ile önceden hazırlanmış)
Yumurtalı Taze Makarna Hamuru (2 yumurta ve 200 gr un ile hazırlanacak)
200 gr mozzarella (küp küp doğranmış)
100 gr rende parmesan

Yapılışı:

Red Lasagna

TÜRKÇE İÇİN TIKLAYIN
PER ITALIANO

Red Lasagna

Red Lasagna

Right after beschamel recipe that I've just posted today, I would like to share also Lucia's yummy lasagna recipe. 

Lasagna is a dish where your imagination can go wild. You can fill it as you wish... different cheeses, vegetables, fish, pesto... or simlpy whatever you have in the fridge.

I had mentioned before that Stefano's brother has a pasta fresca (fresh pasta) shop and also his parents worked there. 
In the shop they have two main types of lasagna. Red and White lasagna.

We name this one as Red Lasagna because of the red ragu sauce which is basically made of tomatoes and mince whereas white lasagna is made with mozzarella, beschamel, mushrooms, prosciutto cotto and parmesan. 
Of course pasta dough in the shop is a little different as they use semolina and machines are calibrated to that kind of flour.

Here is how it is made at home..


Ingredients:

Lucia's Ragu Sauce (previously prepared)
Bechamel (previously prepared)
Fresh egg pasta (prepared with 2 eggs and 200 g flour)
200 g mozzarella (diced)
100 g grated parmesan


Preparation:

Lasagne Rosse

TÜRKÇE İÇİN TIKLAYIN
CLICK FOR ENGLISH

Lasagne Rosse

Lasagne Rosse
Subito dopo la besciamella che ho pubblicato oggi, vorrei condividere con voi un’altra ricetta appetitosa: le lasagne di Lucia. 

Con le lasagne potete scatenare l’immaginazione. Potete usare praticamente qualsiasi ingredienti che desiderate, carne, formaggi, verdure, pesce, pesto … o semplicemente qualsiasi cosa avete nel vostro frigorifero. 

Vi ho già accennato che il fratello di Stefano ha un negozio di pasta fresca e anche i suoi genitori hanno lavorato lì (a volte serve ancora il loro aiuto). 

Nel negozio vendono principalmente due tipi di lasagne: rosse e bianche. Le lasagne rosse sono classiche lasagne con il sugo di ragù, mentre le bianche hanno come ingredienti mozzarella, besciamella, funghi, prosciutto cotto e parmigiano. 
Naturalmente la pasta è leggermente differente in quanto usano la semola al posto della farina, calibrata per i macchinari usati.

Ecco qui la ricetta di lasagne rosse fatte in casa.

Ingredienti:

Ragù di Lucia (preparato precedetemente)
Besciamella (preparato precedetemente con mezzo litro di latte)
Pasta all'uovo (preparato con 2 uova e 200 g di farina)
200 g di mozzarella (tagliata in cubetti)
100 g di parmigiano grattugiato


Preparazione:

Beşamel

TÜRKÇE İÇİN TIKLAYIN
PER ITALIANO

Beşamel
Bugün beşamel sos hazırlıyoruz. Bu hazırladığımız beşameli lazanya yaparken kullanacağız. İlerleyen günlerde beşamel gerektiren başka tarifler yaptığımızda bu tariften faydalanacağız.

Malzemeler:
30 gr tereyağı
30 gr un
500 gr tam yağlı süt
Tuz

Yapılışı:

Bechamel

TÜRKÇE İÇİN TIKLAYIN
PER ITALIANO

Bechamel

Today we are preparing bechamel which will serve us later for lasagna and many other recipes in future.


Ingredients:
30 g butter
30 g flour
500 g full fat milk
Salt

Preparation:

Besciamella

TÜRKÇE İÇİN TIKLAYIN
CLICK FOR ENGLISH

Besciamella

Oggi prepariamo la besciamella che ci servirà per le lasagne e molte altre ricette in futuro.


Ingredienti:
30 g di burro
30 g di farina
500 g di latte intero
Sale

Preparazione: