24.4.15

Dana Eti Kızartması

CLICK FOR ENGLISH
PER ITALIANO

Dana Eti Kızartması


Bir süre önce mantar kızartması tarifini yayınlamıştık. 
Bugünse et kızartmaya geldi sıra.

Malzemeler:
İncecik dilimlenmiş dana eti
Tuz
Yumurta
Galeta unu
Ayçiçek yağı


Yapılışı:

Fried Veal Slices

TÜRKÇE İÇİN TIKLAYIN
PER ITALIANO

Fried Veal Slices


A few days ago we fried some mushrooms. Today instead we are frying some veal slices.

Ingredients:
Veal slices (very thinly sliced)
Salt
Egg
Breadcrumbs
Sunflower oil


Preparation:

Fettine Impanate

TÜRKÇE İÇİN TIKLAYIN
CLICK FOR ENGLISH

Fettine Impanate

L'altro giorno abbiamo parlato dei funghi fritti. Oggi invece “friggiamo” delle fettine di manzo.


Ingredienti:
Fettine di manzo
Sale
Uovo
Pangrattato
Olio di semi di girasole

Preparazione:

8.4.15

Mantar Kızartması

CLICK FOR ENGLISH
PER ITALIANO

Mantar Kızartması

Bugün çok basit bir tarif paylaşmak istiyoruz sizinle. Mantar kızartması. 

Ama tarife geçmeden önce, yakın zamanda 50. evlilik yıldönümlerini kutlamış olan kayınvalidem ve kayınpederime nice mutlu seneler dilemek istiyorum.

Bizden hiçbir konuda yardımlarını esirgemeyen ve bu bloğun içeriğinin yaratılmasında da çok emekleri olan bu güzel insanları bu özel günlerinde anmadan geçmek olmazdı.


İtalya'da 25. ve 50. evlilik yıldönümlerinin aile fertleri ve yakın eş dostla hep birlikte kutlanması adetten. 
25. sene Gümüş Evlilik Yıldönümü olarak adlandırılırken 50. seneye Altın Evlilik Yıldönümü deniliyor.



Çiftler önce kilisede nikah tazeliyorlar. 
Merasim sonrasında ise hep beraber düğün yemeğinin düzenlendiği restorana gidiliyor.



Yemek sonrası davetlilere bu güzel günün anısı olarak hediye edilen nikah şekerlerini aşağıda görebilirsiniz.



Sevgili Lucia ve Ezio, elele vererek vardığınız bu çok özel günde sizi tekrar tebrik ederiz. 
Bizler için gerek birey gerekse çift olarak iyi birer örnek ve ilham kaynağısınız. 

Altın Evlilik Yıldönümünüz kutlu olsun...



Şimdi tarifimize geri dönelim.

Kızartma yapmayı planladığınız bir gün menünüze bu kolay ve lezzetli mantar kızartmasını da ekleyebilirsiniz. Konuklarınızın memnun kalacağına inanıyorum ;)

Malzemeler:
İstiridye mantarı
Tuz
Su
Un
Yumurta
Galeta unu
Ayçiçek yağı


Yapılışı:

Fried Mushrooms

TÜRKÇE İÇİN TIKLAYIN
PER ITALIANO

Fried Mushrooms

Today we share a very simple recipe: fried mushrooms.

But before that, I'd like to make wishes to my parents-in-law for their 50th wedding anniversary.
They have always been huge help to us personally and also contributed a lot while creating this blog's contents.




In Italy it is a custom to celebrate the 25th and 50th wedding anniversaries altogether with family and close friends. 

The 50th year anniversary is the Golden Anniversary whereas the 25th is Silver Anniversary.



The couples first go to church to remarry. 
After the ceremony everybody goes to the restaurant for the wedding lunch.



Here are the wedding favors which are presented to the guests at the end of the lunch.



Dear Lucia & Ezio, congratulations again on reaching a very special milestone. You are both an inspiration to us, as individuals and as a couple. 

Happy Golden Anniversary...


Let's now come back to our recipe. 

When you plan to have some fried food for lunch or dinner, you can add also some fried mushrooms into your menu. I believe your guests will enjoy it.

Ingredients:
Oyster Mushrooms
Salt
Water
Flour
Egg
Breadcrumbs
Sunflower oil


Preparation:

Funghi Fritti

TÜRKÇE İÇİN TIKLAYIN
CLICK FOR ENGLISH

Funghi Fritti

Oggi condividiamo una ricetta molto semplice, i funghi fritti, che potete usare come sfizioso antipasto o come contorno. 

Prima però, vorrei fare gli auguri ai miei suoceri per il loro 50° anniversario di matrimonio.  

Mi sono sempre stati di grande aiuto e hanno contribuito moltissimo alla creazione di questo blog.




Come ben sapete in Italia è consuetudine festeggiare le nozze d’argento e d’oro con i familiari e amici più stretti.




Dopo aver vissuto per 50 anni lontano dalla loro terra d’origine, sono tornati per rinnovare i voti nella stessa chiesa che li hanno visti convolare a nozze nel lontano 1965.

Come tutte le grandi feste, non poteva mancare il pranzo nuziale ;)




Ecco le bomboniere dell'evento. Bellissime ciotole in vetro con finiture d’orate.



Cari Lucia e Ezio, congratulazioni di nuovo per aver raggiunto una meta così speciale. Siete fonte di ispirazione per tutti noi, sia come individui che come coppia. 

Un augurio di cuore per le vostre Nozze d'Oro...


Torniamo alla nostra ricetta. 
Quando volete preparare un contorno diverso dal solito, o abbinati ad altri piatti fritti e non, questo piatto può fare al caso vostro. Spero vi piaccia.

Ingredienti:
Funghi Pleurotus Ostreatus (funghi ostrica)
Sale
Acqua
Uovo
Pane grattugiato
Olio di semi di girasole

Preparazione: