14.9.16

Lucia'dan Fırında Patlıcan Yemeği "Parmigiana"

CLICK FOR ENGLISH
PER ITALIANO

Lucia'dan Fırında Patlıcan Yemeği "Parmigiana"


İtalya'da "Parmigiana" ya da "Parmigiana di melanzane" olarak bilinen bu patlıcan yemeği, geleneksel olarak kızartılmış patlıcan ile yapılır.

Lucia ise patlıcanları kızartmak yerine grill tavada pişirmeyi tercih ediyor. 
Sos olarak genellikle kendi yaptığı ragù sosunu kullanıyor.

Eğer ana yemek olarak hazırlamayı düşünüyorsanız aşağıdaki malzemelerle iki kişilik bir yemek hazırlayabilirsiniz. Aksi halde ara sıcak, meze vb olarak daha fazla kişiye servis edilebilir.

Malzemeler:
500 g patlıcan (geniş bir çeşidini tercih edin)
150 g mozzarella, küçük küp küp doğranmış
50 g parmesan rendesi
Lucia'nın ragù sosu , yeterince*
Sızma zeytinyağı

* Yeterince derken kastımız şudur: Verilen linkteki ragu sosunun tamamını değil bir kısmını gerekli olduğu kadar kullandık.


Yapılışı:

Lucia's Eggplant Parmesan

TÜRKÇE İÇİN TIKLAYIN
PER ITALIANO

Lucia's Eggplant Parmesan Recipe


Eggplant Parmesan aka "Parmigiana" is an Italian dish traditionally made with fried eggplants.
Instead, Lucia prepares it with grilled eggplant for a lighter version.
She often prepares it with her ragù sauce.

The recipe below is for 2 people as main dish. It can serve for more if used as side dish.

Ingredients:
500 g eggplant (large)
150 g mozzarella, diced
50 g grated parmesan
Lucia's ragù sauce , as much as is needed(*)
Extra virgin olive oil

(*) We haven't used the entire amount of the ragù sauce in the link given.


Preparation:

Parmigiana di Melanzane a modo di Lucia

TÜRKÇE İÇİN TIKLAYIN
CLICK FOR ENGLISH

La ricetta di Parmigiana di Melanzane a modo di Lucia



Come ben sapete la parmigiana è un piatto a base di melanzane fritte.
Lucia preferisce le melanzane grigliate per avere un piatto più light e, come tocco finale, utilizza il suo ragù.

Ecco la ricetta per 2 persone per preparare un delizioso secondo piatto. 


Ingredienti:
500 g di melanzane
150 g di mozzarella a dadini
50 g di parmigiano grattugiato
Ragù di Lucia, quanto basta(*)
Olio extravergine di oliva

(*) Non abbiamo usato tutto il quantitativo di sugo preparato con la ricetta riferita nel link.


Preparazione: