PER ITALIANO
Herkese merhaba,
Lucia bugün bizim için Patates, Ispanak ve Gorgonzola Peynirli Pizzoccheri Makarna hazırladı.
Tarife geçmeden önce sizlerle paylaşmak istediğim bir haber var.
Yeni bir blog daha oluşturdum: Bitkisel Cafe. Eğer bitkisel bazlı besin değeri yüksek bir beslenme tarzi ilginizi çekiyorsa yeni bloğuma bir göz atabilirsiniz.
İlk tarif Orman Meyveli Yulaf Ezmesi'ni Ekim ayı sonunda yayınladım. Yeni blogda neler olduğundan anında haberdar olmak isteyenler için bir Facebook sayfası da var.
Şimdi gelelim esas tarifimize..
Herşeyden önce Pizzoccheri nedir?
Pizzoccheri kısa ve düz, kısa tagliatelle'yi andıran bir tür makarna.
İtalya'nın kuzeyinde yeralan Valtellina mutfağının geleneksel yemeklerinden biri.
Pizzoccheri hamuru 4/5 oranında karabuğday unu, 1/5 oranında beyaz un, su ve tuz içeriyor. Kanımca karabuğday unu bu makarnaya oldukça rustik, kırsal bir tat katıyor.
Geleneksel olarak lahana (ya da pazı), patates ve Valtellina casera peyniri ile yapılan Pizzoccheri'yi hazırlarken biz geleneksel tarife harfiyen bağlı kalmadık.
Lucia bu özel makarna için klasik olanı aratmayacak kadar güzel bir sos hazırladı.
Malzemeler:
Pasta hamuru:
400 g karabuğday unu
100 g beyaz un
250 g su (yaklaşık olarak, gerekirse ilave edin)
Tuz
Sos:
50 g tereyağı
250 g Gorgonzola dolce peyniri (yumuşak Gorgonzola)
6 adaçayı yaprağı
400 g ıspanak
300 g patates
100 g rendelenmiş Parmesan
Yapılışı: