18.11.16

Ispanak, Patates ve Gorgonzola Peynirli Pizzoccheri

CLICK FOR ENGLISH
PER ITALIANO

Ispanak, Patates ve Gorgonzola Peynirli Pizzoccheri Makarna


Herkese merhaba,

Lucia bugün bizim için Patates, Ispanak ve Gorgonzola Peynirli Pizzoccheri Makarna hazırladı. 

Tarife geçmeden önce sizlerle paylaşmak istediğim bir haber var.
Yeni bir blog daha oluşturdum: Bitkisel Cafe. Eğer bitkisel bazlı besin değeri yüksek bir beslenme tarzi ilginizi çekiyorsa yeni bloğuma bir göz atabilirsiniz.
İlk tarif Orman Meyveli Yulaf Ezmesi'ni Ekim ayı sonunda yayınladım. Yeni blogda neler olduğundan anında haberdar olmak isteyenler için bir Facebook sayfası da var.

Şimdi gelelim esas tarifimize..

Herşeyden önce Pizzoccheri nedir?
Pizzoccheri kısa ve düz, kısa tagliatelle'yi andıran bir tür makarna.
İtalya'nın kuzeyinde yeralan Valtellina mutfağının geleneksel yemeklerinden biri.

Pizzoccheri hamuru 4/5 oranında karabuğday unu, 1/5 oranında beyaz un, su ve tuz içeriyor. Kanımca karabuğday unu bu makarnaya oldukça rustik, kırsal bir tat katıyor. 

Geleneksel olarak lahana (ya da pazı), patates ve Valtellina casera peyniri ile yapılan Pizzoccheri'yi hazırlarken biz geleneksel tarife harfiyen bağlı kalmadık. 

Lucia bu özel makarna için klasik olanı aratmayacak kadar güzel bir sos hazırladı.

Malzemeler:

Pasta hamuru:
400 g karabuğday unu
100 g beyaz un
250 g su (yaklaşık olarak, gerekirse ilave edin)
Tuz

Sos:
50 g tereyağı
250 g Gorgonzola dolce peyniri (yumuşak Gorgonzola)
6 adaçayı yaprağı

400 g ıspanak
300 g patates

100 g rendelenmiş Parmesan

Yapılışı:

Pizzoccheri with Spinach, Potatoes and Gorgonzola

TÜRKÇE İÇİN TIKLAYIN
PER ITALIANO

Pizzoccheri with Spinach, Potatoes and Gorgonzola


Hello everyone,

Lucia made us some yummy Pizzoccheri with Spinach, Potatoes and Gorgonzola today. But before the recipe I have some news. 

I've created another blog : Bitkisel Cafe. If you are interested in plant-based nutrient dense meals you can check it out. 
I've published my first recipe, Mixed Berry Overnight Oats, at the end of October.  I've created also a Facebook page for those who would like to be updated instantly what's going on in the blog.

And now let's come back to our pizzoccheri recipe. 

What are pizzoccheri? They are short and flat type of pasta which look like short tagliatelle.
They are one of the traditional dishes of Valtellina cuisine, northern Italy. 

Pasta dough for pizzoccheri is made with 4/5 buckwheat flour, 1/5 white flour and water. In my opinion, buckwheat flour add some rustic taste to this special pasta dish. 

They are traditionally prepared with savoy cabbage (or chard), potatoes and Valtellina casera cheese although we didn't stick to the traditional recipe to the letter. 

Lucia prepared a slightly different yet very delicious sauce for our Pizzoccheri.

Ingredients:

Pasta dough:
400 g buckwheat flour
100 g all purpose flour
250 g water (more or less, add more if needed)
Tuz

Sauce:
50 g butter
250 g Gorgonzola dolce cheese (soft Gorgonzola)
6 sage leaves

400 g spinach
300 g potatoes

100 g grated Parmesan

Preparation:

Pizzoccheri con Spinaci, Patate e Gorgonzola

TÜRKÇE İÇİN TIKLAYIN
CLICK FOR ENGLISH

Pizzoccheri con Spinaci, Patate e Gorgonzola


Ciao a tutti, 

Oggi Lucia ci ha fatto dei buonissimi Pizzoccheri con spinaci, patate e gorgonzola. Ma prima vorrei darvi qualche notizia.  

Ho creato il mio terzo blog !  L'ho chiamato Bitkisel Cafe. Se vi interessano dei piatti nutrienti a base vegetale potete visitare il mio nuovo blog. 
Ho pubblicato la mia prima ricetta, Fiocchi di Avena con Frutti di Bosco, alla fine di ottobre. Presto ce ne saranno altre. Come al solito, pubblicherò in 3 lingue, italiano, turco e inglese. Ho creato anche una pagina Facebook per chi vuole essere aggiornato subito su cosa sta succedendo nel blog.   

Ed ora torniamo alla nostra deliziosa ricetta.

L'impasto viene fatto con 4/5 di farina di grano saraceno, 1/5 di farina bianca e acqua. A mio parere la farina di grano saraceno da un gusto rustico a questo speciale piatto di pasta.  

Sono tradizionalmente accompagnati con verza (o bietole), patate e formaggio Casera Valtellina, ma oggi vi presento una ricetta alternativa a quella tradizionale, Lucia ha preparato un condimento un po' diverso ma altrettanto squisito.

Ingredienti:

Impasto:
400 g di farina grano saraceno
100 g di farina bianca
250 g di acqua (quanto basta, da aggiungere al bisogno)
Sale

Condimento:
50 g di burro
250 g di gorgonzola
6 foglie di salvia

400 g di spinaci
300 g di patate

100 g di Parmigiano grattugiato

Preparazione: