24.4.15

Dana Eti Kızartması

CLICK FOR ENGLISH
PER ITALIANO

Dana Eti Kızartması


Bir süre önce mantar kızartması tarifini yayınlamıştık. 
Bugünse et kızartmaya geldi sıra.

Malzemeler:
İncecik dilimlenmiş dana eti
Tuz
Yumurta
Galeta unu
Ayçiçek yağı


Yapılışı:

  • Dilimleri tuzlayın. (Eğer dilimler kızartmak içn çok genişse ikiye kesin)

Dana Eti Kızartması tarifi


  • Dilimleri çırpılmış yumurtadan geçirin.

Dana Eti Kızartması tarifi

  • Daha sonra galeta unu ile kaplayın.

Dana Eti Kızartması tarifi

Dana Eti Kızartması tarifi

  • Kızartma esnasında kıvrılmalarını önlemek için dilimlerin kenarlarına makasla birkaç küçük kesik atın.
  • Kızgın yağda kızartın.

Dana Eti Kızartması tarifi

  • Pişen dilimleri süzgeç üzerine alarak fazla yağını süzün.

Dana Eti Kızartması tarifi

  • Yağı süzülen dilimleri kağıtla kaplı bir tepsiye aktarın.

Dana Eti Kızartması tarifi

Afiyet olsun.



No comments:

Post a Comment