12.2.14

Mantarlı Sos

CLICK FOR ENGLISH
PER ITALIANO

Mantarlı Sos

Bu leziz mantarlı sosu makarna yaptığımızda sıkça kullanıyoruz.

Yakında Lucia'nın birincilik ödülü kazanmış ikinci tarifi olan Gnocco tarifini yayınlayacağım. (İlk birinciliğini daha önce tarifini yayınladığım Köfteli Abruzzo Usulü Spaghetti tarifi ile kazanmıştı)

Bu sosu Gnocco ile kullanmak için yaptık. Arzu ettiğiniz başka çeşit bir makarna ile de kullanabilirsiniz. 
Ben ızgara et yanında ya da bruschetta üzerinde de kullanıyorum artan sos olursa.


Malzemeler:
500 gr karışık mantar*
3 - 4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
30 gr havuç
30 gr kereviz sapı
30 gr soğan
Tuz
Bir avuç maydanoz yaprağı

* Biz kestane mantarı ve istiridye mantarı kullandık.

Kestane mantarı ve İstiridye mantarı

Yapılışı:

  • Soğan, kereviz sapı ve havucu küçücük doğrayın. Yağda soteleyin.

Mantarlı Sos tarifi

  • Mantarları temizleyin. Dilimleyip doğradığınız mantarları tavaya ekleyin ve karıştırın.

Mantarlı Sos tarifi

  • Tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte pişirin. Ara ara karıştırın. Tuzunu ayarlayın.

Mantarlı Sos tarifi

  • Mantarlar piştikten sonra ocaktan alıp incecik doğranmış maydanozu ekleyin.

Mantarlı Sos



Afiyet olsun... 


Merak edenler için beyaz tencere neden karardı sorusunun cevabı :)
Mantarları bir gün önce pişirdik. Ertesi günü ısıtırken farklı bir tava kullandık ve en son maydanozu ekledik.



No comments:

Post a Comment