5.2.14

Somon Füme ve Kremalı Makarna

CLICK FOR ENGLISH
PER ITALIANO

Somon Füme ve Kremalı Makarna

En sevdiğimiz makarna soslarından biri bu. Hazırlaması hiç vakit almıyor desem yeridir.

Resimdeki makarnaların renginin koyuluğu, kullandığım makarnanın türünden kaynaklanıyor.

Bizim evde hemen her öğlen makarna yenir. Son birkaç senedir ağırlıklı olarak tam buğday makarnası kullanmaya başladım. Eskiden daha az çeşit buluyordum ama gün geçtikçe sayılarının arttığını ve market raflarında daha çok yer bulduklarını görüyorum. 

Bu tarifte tam buğday makarnası kullanmanız şart değil elbette, tamamen sizin tercihinize bağlı.

Malzemeler (4 kişilik):
320 gr kelebek ya da burgu makarna
200 ml krema
100 gr somon füme
20 gr tereyağı
Parmesan rendesi


Yapılışı:


  • Tereyağını eritin.
  • Küçük küçük doğradığınız somon fümeyi ekleyin. Tahta bir kaşıkla karıştırara çok kısa bir süre rengi değişene kadar pişirin.

Somon Füme ve Kremalı Makarna tarifi

  • Kremayı ekleyip karıştırın.

Somon Füme ve Kremalı Makarna

  • Haşlayıp süzdüğünüz makarnayı ekleyip karıştırın.

Somon Füme ve Kremalı Makarna

  • Tabaklara servis yapın. Parmesan rendesi serpin. 

Somon Füme ve Kremalı Makarna


Afiyet olsun....


No comments:

Post a Comment