21.1.14

Yumurtalı Taze Makarna Hamuru

CLICK FOR ENGLISH
PER ITALIANO

Yumurtalı Taze Makarna Hamuru

Lucia ile birlikte İtalyan Mutfağından Tarifler


"Lucia ile birlikte İtalyan Mutfağından Tarifler" serisinin ilk tarifinin bu yumurtalı taze makarna hamurundan başkası olması elbette düşünülemezdi!  

Bildiğiniz üzere tagliatelle, ravioli, tortellini, lazanya ve daha pek çok taze makarnayı hazırlamak için başlangıç noktası yumurtalı hamur.

Bu hafta gün be gün Lucia'nın bir yarışmada birincilik kazandığı "Spaghetti alla Chitarra Abruzzese con Polpettine" yani "Köfteli Abruzzo usulü Spaghetti Makarna" tarifini hazırlamak için gerekli adımları yayınlayacağım. Eğer ilginizi çektiyse bizi izlemeye devam edin ;)

Eşim Stefano'nun ailesinin taze makarna konusundaki deneyimleri tartışılmaz. 

Annesi Lucia için mutfak kendisini bildi bileli büyük bir tutku olmuş. 
25 sene önce Lucia ve kayınbiraderim Domenico birlikte bir "Pasta Fresca" yani taze makarna dükkanı açmışlar. Domenico'nun da mutfak deneyimi var. Turizm Meslek Lisesi Ahçılık Bölümü mezunu ve halıkazırda İtalya Makarnacılar Birliği'ne de başkanlık ediyor.  
1993 senesinde devlet demir yollarından emekli olan kayınpederim Ezio da onlara katılmış.  
2003 senesinde aralarına Domenico'nun eşi Serenella da dahil olmuş. 
Tam bir makarnacı aile anlayacağınız ;)

Dükkanda elbette profesyonel makineler kullanarak yapılıyor hamur hazırlama ve yoğurma işleri. Taze makarna dükkanlarında irmik kullanılıyor, makineler ona göre kalibre edilmiş.

Lucia evde ev-yapımı taze makarna hamuru hazırlaması gerektiğinde bu vereceğim tarifi kullanıyor. Bazen soran oluyor, hayır, vereceğim tarifte irmik ya da irmik unu yok. 

Bugünkü hamuru 4 yumurta ile hazırladık. Daha çok hamur hazırlamak isterseniz her bir yumurta için 100 gr un ekleyin.



Malzemeler:

4 yumurta (herbiri 60 gr)
400 gr un
Bir tutam tuz


Yapılışı:


  • Yumurta ve tuzu bir kaba koyup biraz çırpın. Elenmiş unu ekleyerek karıştırın. Hamuru elinizle toparlayın.

Yumurtalı Taze Makarna Hamuru hazırlama

  • Hamuru katlayaya katlaya ve avuç içinizle bastıra bastıra pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Yumurtalı Taze Makarna Hamuru yoğurma

  • Hamura beze şekli verip üzerini temiz bir bezle örterek yaklaşık 20 dakika dinlendirin.

Yumurtalı Taze Makarna Hamuru


Yumurtalı taze makarna için temel tarifimiz budur.

Bundan sonrası, sizin ne tür makarna hazırlamak istediğinize kalmış. Tagliatelle, tortellini, ravioli... 
İleriki günlerde onlara da sıra gelecek.

Hamurda hiç su kullanmıyoruz, ancak gerek olursa, diyelim ki yumurtalarınız küçük geldi, un fazla kaçtı vesaire bir iki kaşık su ilave ettikten sonra yoğurabilirsiniz.  

Not: Tagliatelle tipi taze makarnanın 1 porsiyonu 120 gram iken, tortellini gibi iç dolgulu makarnaların 1 porsiyonu 180 gramdır. Kuru makarnalarda ise 1 porsiyon 80 gramdır.

Kolay gelsin...



Eğer Thermomix'iniz varsa diğer bloğumdaki şu tarifi kullanabilirsiniz.


No comments:

Post a Comment