PER ITALIANO
Bir süre önce mantar kızartması tarifini yayınlamıştık.
Bugünse et kızartmaya geldi sıra.
Malzemeler:
İncecik dilimlenmiş dana eti
Tuz
Yumurta
Galeta unu
Ayçiçek yağı
Yapılışı:
- Dilimleri tuzlayın. (Eğer dilimler kızartmak içn çok genişse ikiye kesin)
- Dilimleri çırpılmış yumurtadan geçirin.
- Daha sonra galeta unu ile kaplayın.
- Kızartma esnasında kıvrılmalarını önlemek için dilimlerin kenarlarına makasla birkaç küçük kesik atın.
- Kızgın yağda kızartın.
- Pişen dilimleri süzgeç üzerine alarak fazla yağını süzün.
- Yağı süzülen dilimleri kağıtla kaplı bir tepsiye aktarın.
Afiyet olsun.
No comments:
Post a Comment