PER ITALIANO
Bugün yayınladığım beşamel sosu tarifinin hemen ardından Lucia'nın bu harika lazanya tarifini paylaşmak istiyorum sizlerle.
Lazanya yaparken hayalgücünüzden yararlanabilirsiniz. İstediğiniz gibi değişik harçlar kullanarak doldurabilirsiniz.. farklı peynirler, sebzeler, deniz mahsülleri, pesto... ya da dolabınızda ne varsa o.
Daha önce Stefano'nun ağabeyinin pasta fresca (taze makarna) dükkanı olduğundan ve anne babasının da orada çalışmış olduğundan bahsetmiştim.
Dükkanda iki çeşit makarna satılıyor. Kırmızı ve Beyaz Lazanya.
Bugün tarifini vereceğim lazanyaya, içerisinde domates ve kıymadan yapılan kırmızı renkli ragu sosu olmasından dolayı Kırmızı Lazanya adı veriliyor. Beyaz Lazanyada ise mozzarella, beşamel, mantar, jambon ve parmesan bulunuyor.
Elbetteki dükkandaki hamur profesyonel makinelerle yoğrulup açılması ve irmikten yapılması nedeniyle biraz daha farklı.
Evde lazanya yapmak isteyenler için işte tarifi...
Malzemeler:
Lucia'nın Ragu Sosu (önceden hazırlanmış)
Beşamel (Yarım litre süt ile önceden hazırlanmış)
Yumurtalı Taze Makarna Hamuru (2 yumurta ve 200 gr un ile hazırlanacak)
200 gr mozzarella (küp küp doğranmış)
100 gr rende parmesan
Yapılışı:
- 2 yumurta ve 200 gr un kullanarak taze makarna hamurunu tarifteki gibi hazırlayın. Üzerini örtüp yaklaşık 20 dakika dinlenmeye bırakın.
- Hamuru oklavayla açın, videodaki gibi genişletin.
- Şeritler halinde resimdeki gibi kesin.
- Derin bir tencerede su kaynatın. Tuz atın.
- 2 - 3 yaprak lazanyayı yaklaşık 3 dakika pişirin.
- Lazanyaları bir süzgeçle alıp hemen soğuk su içine atarak soğutun. Süzün.
- Lazanya yapraklarını temiz mutfak bezi üzerine alarak kurulayın.
- Kalan lazanya yapraklarını da aynı şekilde hazırlayın.
- Yaklaşık 20 x 30 cm ebatlarında bir kalıbı tereyağı ile yağlayın.
- Tüm harç malzemelerini masaya getirin.
- Kalıbı bir sıra lazanya ile kaplayın.
- Üzerine birkaç kaşık ragu sosu yayın.
- Biraz mozzarella serpin ve birkaç kaşık beşamel ilave edin.
- Biraz parmesan serpin.
- Kalan lazanya yaprakları ile aynı şekilde kaplamaya devam edin. (Düzgün katlar elde etmek için lazanya yapraklarını ihtiyacınıza ve kalıbınıza göre gereken büyüklüklerde kesin)
- Kalan malzemelerle lazanya / ragu sosu / mozzarella / beşamel / parmesan şeklinde devam edin.
- Fırında 190ºC'de 50 - 60 dakika pişirin.
- Fırından çıkartın ve servis yapmadan önce birkaç dakika dinlendirin.
- 4 eşit parçaya kesin.
- Tabaklara servis yapın.
Afiyet olsun...
muhteşemmm, nefisss, elinize sağlık, çok güzel tarifler...
ReplyDeleteTeşekkürler yorumunuz için
Delete