PER ITALIANO
Stefano ile geçen seneden beri düzenli olarak koşuyoruz. Nasıl bir lifestyle değişikliğine giderek kilo verdiğimizi, nasıl beslendiğimizi, spor yapmaya nasıl başladığımızı diğer bloğumdaki şu ve ayrıca bu yazımda anlatmıştım. İlgisini çeken olursa ilgili linklere tıklayabilir.
Geçtiğimiz günlerde koşmak bizim için apayrı bir zevkti. Bizim buradaki buğday tarlaları gelinciklere bezenip adeta gelincik tarlası haline geldi. Birkaç fotoğraf çekip sizlerle de paylaşmak istedim.
Sıcak havalarda balkonda vakit geçirmeyi seviyorum. Küçücük bir balkonumuz var ama bize yetiyor. Sıklıkla öğlen ve akşam yemeklerini balkonda yiyoruz.
Bu sene de balkonun ön cephesi için sardunya ekmeyi seçtim. Geçen sene çok memnun kalmıştım.
Bunlar da balkondaki diğer çiçeklerden bazıları..
Bugün vereceğim tarifte benim bayıldığım, nohutlu bir makarna sosu hazırlıyoruz.
Evde taze taze hazırladığımız maltagliati makarnalarınızı bu sosla pişirebilirsiniz, inanılmaz yakışıyor.
Malzemeler:
Sos için:
400 g pişmiş nohut
50 gr sızma zeytinyağı
40 gr maydanoz
1 diş sarımsak
20 gr kereviz sapı
400 gr küp doğranmış domates konservesi
100 gr krema
Tuz
Maltagliati makarna için:
Yumurtalı Taze Makarna Hamuru (500 gr un ve 5 yumurta ile hazırlanmış)
Yapılışı:
- 500 gr un ve 5 yumurta ile tarifteki gibi yumurtalı taze makarna hamuru hazırlayın.
- Hamurdan bir parça koparıp yuvarlayın ve oklavayla aşağı yukarı bir tabak genişliğinde açın. Gerek olursa çok az un serpin. Videodaki gibi yufka açar gibi açın.
- Resimdeki gibi verev şekilde maltagliati makarnaları kesin. (Dipnot: Maltagliati makarnanın Türkçe anlamı kötü kesilmiş makarnaya denk geliyor :) )
- Bir tepsiye alın ve yapışmamaları için çok az un serpin. Pişireceğiniz zamana kadar buzdolabında saklayın.
- Kereviz sapı, maydanoz ve sarımsağı incecik doğrayın.
- Tencereye yağı, doğranmış kereviz sapı ve sarımsağı koyup soteleyin.
- Maydanozu ekleyip birkaç dakika daha soteleyin.
- Domateslerle birlikte yarım bardak su ekleyip kapağını kapatın. Yarım saat kadar pişirin. (Arada bir kontrol edin. Kaynamaya başlayınca altını kısın.) Gerek olursa biraz daha su ekleyin.
- Haşlanmış nohutu haşlama suyu ile birlikte ilave edin. Kapağını kapatıp 10 dakika daha pişirin. Kaynamaya başlayınca altını kısın.
- Tuzunu ayarlayın. Kremayı ekleyerek karıştırın. Altını söndürün.
- Ayrı bir tencerede maltagliati makarnayı kaynar tuzlu suya atarak pişirin. Taze makarna kısa sürede pişer. Su tekrar kaynamaya başladığında tadına bakın, büyük ihtimalle makarnanız pişmiş olacaktır.
- Makarnayı süzüp derin ve geniş bir tavaya aldığınız sosa ilave edin. Ara ara karıştırarak birkaç dakika pişirin. Böylece makarna sosu biraz emecektir.
- Tabaklara servis yapın. Eğer arzu ederseniz üzerine biraz acı biber sosu da ilave edebilirsiniz. Parmesan rendesi serpin.
Afiyet olsun...
merhaba, uzun zamandır yoksunuz, arada uğrasanız seviniriz :) tariflerinizi takip ediyoruz, sevgiler..
ReplyDeleteMesajınızı dikkate aldım. ;)
ReplyDeleteİlginiz için teşekkürler..