PER ITALIANO
Bugün bıldırcın yumurtalı çok leziz bir tarifimiz var.
Malzemeler:
400 g kırmızı biber
2 diş sarımsak
15 - 20 bıldırcın yumurtası
Tuz
4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
200 gr doğranmış domates konservesi
Biberimiz kısmen yeşil olmasına rağmen netice çok lezzetliydi. Elbette mevsiminde satın alınmış kıpkırmızı güzel bir biberle daha da muhteşem bir yemek olacağı kesin.
Bu tarifi hazırladığınızda beraberinde servis yapmak için elinizde leziz tazecik bir ekmek olmasını önemle tavsiye olunur.
Yapılışı:
- Biberi aşağı yukarı işaret parmağınız uzunluğunda şeritler halinde doğrayın.
- Geniş bir tavaya yağı koyun ve sarımsağı soteleyin.
- Biberleri ekleyip karıştırın.
- Kapağını kapatın. Arasıra karıştırarak pişirin.
- Biberler piştiğinde domates konservesi ve tuzu ilave edip kısık ateşte pişirmeye devam edin.
- Yaklaşık 8 - 10 dakika sonra yarım bardak su ekleyin ve bir süre daha pişirin.
- Ocağı söndürün.
- Keskin bir bıçak yardımıyla bir yumurtayı dikkatlice kırın ve içini bir tabağa boşaltın.
- Yumurtayı sos tavasına transfer edin. Kalan yumurtaları da aynı şekilde birer birer kırıp birer birer transfer edin.
- Tavadaki yumurtalar üzerine çok az tuz serpin.
- Kapağını örtüp yaklaşık 2 - 3 dakika yumurtaların üzeri beyaza dönene kadar pişirin.
Yanında taze ekmek dilimleri ile servis yapın.
Afiyet olsun...
ellerinize sağlık en sevdiğim blogsunuz diyebilirim gönül rahatlığıyla :)
ReplyDeletebu kadar detaylı ve tam gramlarıyla olan tarifleri çok seviyorum yıllardır diğer blogunuzu sessizce takip ediyordum. Ses verme ve teşekkür etmenin zamanıdır bence :)
Sevgili Seyma,
DeleteYorumunuz beni çok mutlu etti. Vakit ayırıp mesaj attığınız ve güzel dilekleriniz için sonsuz teşekkür..
mmm çok lezzetli görünüyor, elinize sağlık.. ara uzun zamandır yazmamıştınız, çok beklettiniz :)) Lucia'yada teşekkürler, ellerine sağlık..
ReplyDeleteTeşekkür ederim. Ben de özledim yazmayı. Arayı bu kadar uzatmamaya gayret edeceğim 😉😊
Delete